Platforma „SERVICIUL CIVIC DE AJUTOR ( SCA) este un instrument de responsabilitate socială iniţiat şi coordonat de Asociaţia pentru Mediu şi Dezvoltare Durabilă Locală (AMDDL) în parteneriat cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România ( UNSR) şi compania Ligasoftware.
Ideea creării Platformei „ SERVICIUL CIVIC DE AJUTOR” are la bază  necesitatea de a eficientiza implicarea voluntără a cetăţenilor în probleme comunitare, situaţii de urgenţă şi dezastre naturale, evenimente care au afectat grav România în ultima perioadă. Conceptul a luat fiinţă în urma sesiunilor de lucru desfăşurate în cadrul CLINTON GLOBAL INITIATIVE UNIVERSITY 2012 dinWashington D.C. şi TECH CAMP BUCHAREST (15-16 decembrie 2011), eveniment lansat sub egida iniţiativei Civil Society 2.0 a Secretarului de Stat american Hillary Clinton.

 

Misiunea Serviciului Civic de Ajutor presupune dezvoltarea voluntariatului prin crearea unei solidarităţi durabile între Societatea Civilă, Stat şi Cetăţeni în situaţii de urgenţă, dezastre naurale şi probleme sociale.

 

Obiectivele fundamentale ale Serviciului Civic de Ajutor:

 

1. Facilitarea interacţiunii între persoanele care pot oferi ajutorul şi persoanele care au nevoie de ajutor  în situaţii de urgenţă, dezastre naturale şi probleme sociale.
2. Facilitarea semnalării de către cetăţeni a problemelor sociale şi de mediu, existente la nivelul comunităţilor locale.
3. Eficientizarea timpului de răspuns  în coordonarea resurselor umane şi materiale în situaţii de urgenţă.
4. Instruirea şi crearea unei reţele de voluntari profesionişti atât la nivelul comunităţilor locale cât şi la nivelul centrelor universitare organizate în celule civice de răspuns în caz de dezastru.

 

 

Organizare

 

Board Consultativ:
Ovidiu  Bujorean-  Innovation Program Manager în cadrul CRDF Global
Gregory Asmolov- World Bank, ICT Consultant   
Inginer Gabriel Petrea- ICT Specialist, Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB)
Inginer Mădalin Birdeanu – Administratorul Companiei Ligasoftware
Inginer Poenaru Ion- Consultant tehnic

 

Echipa Serviciului Civic de Ajutor:

 

Victor Ciumac- Coordonatorul Serviciului Civic de Ajutor
victor.ciumac@amddl.ro
Stanislav Adam- Management Patformă
stanislav.adam@amddl.ro
Adrian-Mugurel Jugaru- Management social-media
adrian.jugaru@amddl.ro
Liviu Mocioacă- Coordonare Voluntariat
liviu.mocioaca@amddl.ro