Stimaţi utilizatori !
Echipa Serviciului Civic de Ajutor vă urează bun venit pe Platforma noastră !

 

Întrebări frecvente

 

Ce este Platforma Serviciul Civic de Ajutor?

 

Serviciul Civic de Ajutor este o platformă interactivă de crowdsourcing, mapping şi open source geospatial technology,  având ca obiectiv, eficientizarea timpului de răspuns şi coordonarea acţiunii societăţii civile în situaţii de urgenţă şi probleme sociale. Serviciul Civic de Ajutor este gestionat şi moderat de un centru de comandă compus din voluntari.Care este scopul Platformei Serviciul Civic de Ajutor ?

 

1. Facilitarea interacţiunii între persoanele care pot oferi ajutorul şi persoanele care au nevoie de ajutor  în situaţii de urgenţă, dezastre naturale şi probleme sociale.
2. Facilitarea semnalării în timp real a problemelor sociale şi de mediu, existente la nivelul comunităţilor locale.
3. Eficientizarea timpului de răspuns  în coordonarea resurselor umane şi materiale în situaţii de urgenţă.
4. Instruirea şi crearea unei reţele de voluntari profesionişti atât la nivelul comunităţilor locale cât şi la nivelul centrelor universitare organizate în celule civice de răspuns în caz de dezastru.

 

 Cum utilizez Platforma Serviciului Civic de Ajutor ?
 În cazul în care aveţi nevoie de ajutor sau doriţi să semnlaţi o problemă, accesaţi butonul roşu   AM NEVOIE DE AJUTOR şi butonul verde VREAU SĂ AJUT în cazul în care doriţi să oferiţi ajutorul, ambele poziţionate în partea superioară, în dreapta paginii.

 

 Descrieţi problema, bifaţi categoria/-iile categoriile în care aceasta se încadrează şi introduceţi locaţia pe harta interactivă situată în dreptul paginii. Dacă aveţi materiale photo/video asociate semnalării intervenţei dumneavoastră introduceţi-le în câmpurile destinate acestora.
Este foarte important să specificaţi datele dumneavoastră de contact ( mobil, telefon, e-mail ), pentru a fi  apelaţi de echipa Serviciului Civic de Ajutor în vederea autentificării mesajului dumneavoastră.

 

În urma autentificării, echipa noastră va posta mesajul dumneavastră pe harta interactivă a Serviciului Civic de Ajutor. Astfel aveţi posibilitatea de a  intra în contact cu cei care pot oferi ajutorul sau au nevoie de ajutor.  

 

Cui i se adresează  Platforma Serviciului Civic de Ajutor ?
Tuturor !


Fie că aveţi nevoie de ajutor sau sunteţi reprezentanţi ai societăţii civile, consilieri locali, organizaţii non-guvernamentale, companii comerciale ori persoane fizice, Serviciul Civic de Ajutor se adresează tutuor oamenilor care vor să facă diferenţa şi să schimbe lucrurile în bine.
Implică-te !

 

 P.S. Platforma Serviciului Civic de Ajutor (SCA) este un serviciul specific societăţii civile şi nu îşi propune atribuirea prerogativelor şi a responsabilităţilor Instituţiilor abilitate ale Statului Român însărcinate cu acţiunea în Situaţii de Urgenţă şi Dezastre naturale. Serviciul Civic de Ajutor se doreşte a fi un Serviciu civic de voluntariat complementar.